Sposób przygotowania:
Miseczki makaronowe z sosem Napoletana
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron mieszamy z rozkłóconym jajkiem i parmezanem. Doprawiamy suszonymi ziołami prowansalskimi i świeżo mielonym pieprzem. Kokilki smarujemy olejem rzepakowym i nakładamy do nich porcje makaronu. Palcami formujemy miseczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st przez 15 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Chwilę razem smażymy. Do warzyw wrzucamy pomidory z puszki oraz ketchup. Doprawiamy do smaku. Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje.
Miseczki makaronowe wyciągamy z kokilek i układamy na talerzu. Do środka nakładamy porcję sosu pomidorowego. Smacznego!
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Chwilę razem smażymy. Do warzyw wrzucamy pomidory z puszki oraz ketchup. Doprawiamy do smaku. Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje.
Miseczki makaronowe wyciągamy z kokilek i układamy na talerzu. Do środka nakładamy porcję sosu pomidorowego. Smacznego!
kołczu
Polpal
Da.
marietta