czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pysznie nadziane ziemniaki sprawdzą się jako piątkowy obiad lub przekąska podczas spotkania ze znajomymi.

Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem

 

  • 10 dużych ziemniaków,
  • puszka tuńczyka,
  • 1/3 pora,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • pęczek szczypiorku,
  • sól, pieprz,
  • szczypta słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • 2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania:

Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem
Ziemniaki porządnie wyszorować i ugotować w łupinach do miękkości, odcedzić i lekko przestudzić. Następnie obrać ze skórki i wydrążyć środki. Wydrążony miąższ wymieszać z tuńczykiem. Dodać oczyszczoną, posiekaną w kosteczkę paprykę. Pora sparzyć wrzątkiem, posiekać, dodać do miąższu wraz z posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano. Dodać majonez, dokładnie wymieszać. Masą nadziać ziemniaki. udekorować świeżymi ziołami. Od razu podawać.
Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem
Ziemniaki ugotować w łupinach, wydrążyć środki
Miseczki ziemniaczane z tuńczykiem
Tuńczyka utrzeć z miąższem i całą resztą

Tagi:

ziemniaki