caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Misz-masz w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Efekty sprzatania lodówki

Misz-masz w śmietanie

Składniki:

Misz-masz w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Misz-masz w śmietanie
Sałatę umyć, osuszyć i rozerwać na kawałki. Ogórka umyć, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, plasterki lub półplesterki (wtedy dokładnie je porozdzielać na krążki). Śledzia pokroić w dość grubą kostkę lub dzwonka. Całość zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i zieleniną. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z ziemniakami.

Ilości użytych składników zależą od gustu i tego ile porcji chcemy otrzymać więć nie podaję ścisłych proporcji. Nie wolno tylko przesadzić z cebulą.