plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Mizeria

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny sos który dodaję do ziemniaków, ale świetnie nadaje się jako sosik / sałatka do grillowania.

Mizeria Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria

 

Sposób przygotowania:

Mizeria
Ogórki szklarniowe obrać ze skórki i zriwować na tarce w plasterki. Następnie ogórki posypać solą i pozostawić na kilka minut - by ogórki puściły wodę, którą potem należy zlać. Międzyczasie przygotować sos - śmietanę wymieszać z cukrem i octem a następnie wlać do ogórków.
Mizeria
Świeże ogórki szklarniowe obrać ze skórki, choć niektórzy tylko myją
Mizeria
Świeże ogórki szklarniowe zriwować na tarce w nie za grube plasterki
Mizeria
Następnie ogórki posypać solą i pozostawić na kilka minut - by ogórki puściły wodę, którą potem należy zlać.
Mizeria
Etap 4