Sposób przygotowania:
Mizeria rzodkiewkowa
rzodkiewki myjemy dokładnie pod ciepłą, bieżącą wodą, odkrawamy im ogonki i kroimy je w cienkie plasterki.
Ogórki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy do pokrojonej rzodkiewki.
Szczypiorek myjemy, czekamy aż obeschnie, a następnie cienko go siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Wlewamy śmietane, dodajemy sporo pieprzu oraz sól.
Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i podajemy jako sałatke do obiadu.
Ogórki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy do pokrojonej rzodkiewki.
Szczypiorek myjemy, czekamy aż obeschnie, a następnie cienko go siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Wlewamy śmietane, dodajemy sporo pieprzu oraz sól.
Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i podajemy jako sałatke do obiadu.