Sposób przygotowania:
Surówka Eli z młodej kapusty z rzodkiewkąprzygotowanie składników

Kapustę obrać ze zwiędłych liści i pokroić.
przygotowanie składników cd

Marchewki obrać, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Rzodkiewki odciąć od liści, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd

Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.
przygotowanie surówki

Do miski włożyć kapustę, dodać marchewkę, rzodkiewkę, cebulę, koperek, cukier i olej. Doprawić surówkę solą, pieprzem, octem i wymieszać.
przygotowanie surówki cd

Ja podałam surówkę ze smażoną kiełbasą i młodymi ziemniakami.