mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Mizeria z miętą i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka do obiadu .

Mizeria z miętą i rzodkiewką

Składniki:

Mizeria z miętą i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z miętą i rzodkiewką
Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki (nie solić). Rzodkiewki umyć, oczyścić i pokroić w krążki. Dymkę umyć, oczyścić, szczypiorek posiekać, cebulki pokroić w krążki. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Czosnek wymieszać z jogurtem. Miętę opłukać, osuszyć, drobno posiekać, posolić, zmiksować z jogurtem. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Ogórki połączyć z rzodkiewką, szczypiorkiem i dymką. Polać sosem, wymieszać i od razu podawać.