marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Mizeria z sałaty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mizeria z sałaty będzie doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych.

Mizeria z sałaty

Składniki:

Mizeria z sałaty

 

  • Kilka liści sałaty
  • Sól, pieprz
  • 2 szkl. Mleka
  • 3 łyżeczki kwasku cytrynowego lub soku z cytryny
  • 1,5 łyżki octu
  • 3,5 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z sałaty
Sałatę należy bardzo dokładnie opłukać, a następnie na porwać w małe cząstki, po czym posypać solą i pieprzem i pozostawić na 2-3 min. Kolejno wlać mleko i wsypać kwasek cytrynowy lub sok z cytryny , aby nasze mleko przybrało konsystencje maślanki. Teraz zostało już tylko doprawić do smaku cukrem, octem. Smacznego ;)

Tagi:

sałata