czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mleczna krówka

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Na deser polecamy proste i szybkie ciasto bez pieczenia. Doskonałe do popołudniowej kawy lub herbaty.

Mleczna krówka

Składniki:

Mleczna krówka

 

  • SKŁADNIKI:
  • 6 paczek herbatników,
  • mała puszka masy kajmakowej,
  • 2 paczki delicji o dowolnym smaku

 

  • MASA MLECZNA:
  • 20 dag margaryny,
  • 3/4 szkl. mleka,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 400 g mleka w proszku.

 

 

Sposób przygotowania:

Mleczna krówka
Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać.Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać połowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.