Sposób przygotowania:
mleczna pianka - trzy kolory
Oddzielić białka od żółtek. Żelatynę (9 łyżek) rozpuścić w 0,5 l wody, przelać na 3 osobne pojemniki, po tyle samo żelatyny, odstawić w chłodne miejsce.Kolor 1: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Wlać 2 łyżki syropu malinowego Wlać do formy, odstawić do lodówki aż całkiem stężeje.Kolor 2: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać 3 łyżki kakao. Wlać na stężona warstwę nr 1 i odstawić do lodówki.Kolor 3: Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać kilka kropel aromatu waniliowego Wlać na stężoną warstwę na 2 i odstawić do lodówki.
marietta