Sposób przygotowania:
Mleczna pianka wg cherrycola
Żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku i rozlewamy do 3 szklanek w tej samej ilości.
Spód tortu: Rozpuścić owocową galaretkę w jednej szklance wrzątku i zanurzać w niej okrągłe biszkopty. Układać na okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki, aby stężało.
Kolor żółty: Dwa białka ubić na sztywno.(niewielka ilość soli pomaga w dobrym ubiciu pianki). Do dobrze ubitych białek dodać 3 łyżki cukru pudru i cukier wanilinowy, wciąż mieszając dodać 2 żółtka. Na samym końcu dodać jedną porcję rozpuszczonej żelatyny. Wylać na spodnią warstwę. Wstawić do lodówki.
Kolor brązowy: Tak samo jak wcześniej (tylko bez cukru wanilinowego), czyli do ubitych białek dodajemy 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka oraz kakao. Na samym końcu dodać drugą porcję żelatyny. Wylać na kolor żółty, który powinien być lekko stężały. Wstawić do lodówki.
Kolor biały: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać 3 łyżki cukru, ciągle ubijając wlać ostatnią porcję żelatyny. Wlać na kolor brązowy. Wstawić do lodówki.
Wierzch: Galaretka owocowa rozpuszczona we wrzącej wodzie. Lekko stężałą wylewamy na kolor biały. Całość wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. W sezonie można dodać owoce na galaretkę.
Smacznego!
Spód tortu: Rozpuścić owocową galaretkę w jednej szklance wrzątku i zanurzać w niej okrągłe biszkopty. Układać na okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki, aby stężało.
Kolor żółty: Dwa białka ubić na sztywno.(niewielka ilość soli pomaga w dobrym ubiciu pianki). Do dobrze ubitych białek dodać 3 łyżki cukru pudru i cukier wanilinowy, wciąż mieszając dodać 2 żółtka. Na samym końcu dodać jedną porcję rozpuszczonej żelatyny. Wylać na spodnią warstwę. Wstawić do lodówki.
Kolor brązowy: Tak samo jak wcześniej (tylko bez cukru wanilinowego), czyli do ubitych białek dodajemy 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka oraz kakao. Na samym końcu dodać drugą porcję żelatyny. Wylać na kolor żółty, który powinien być lekko stężały. Wstawić do lodówki.
Kolor biały: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać 3 łyżki cukru, ciągle ubijając wlać ostatnią porcję żelatyny. Wlać na kolor brązowy. Wstawić do lodówki.
Wierzch: Galaretka owocowa rozpuszczona we wrzącej wodzie. Lekko stężałą wylewamy na kolor biały. Całość wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. W sezonie można dodać owoce na galaretkę.
Smacznego!
zbysiowa
-Natka-