Sposób przygotowania:
mleczna pianka z galaretką
Białka i żółtka oddzielić. Z białek ubić sztywną pianę. Kolejno dodawać wolno po żółtku, proszek do pieczenia, mąkę i cukier. Całość ugnieść na ciasto i rozwałkować. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 30 minut.
. Kremówkę schłodzić, a w następnej kolejności ubić. W wodzie rozpuścić żelatynę. Żelatynę wraz z cukrem pudrem dodać do ubitej kremówki. Kiedy całość stężeje wlać na to rozpuszczoną w wodzie galaretkę truskawkową. Ciasto dać do lodówki do czasu całkowitego stężenia.
. Kremówkę schłodzić, a w następnej kolejności ubić. W wodzie rozpuścić żelatynę. Żelatynę wraz z cukrem pudrem dodać do ubitej kremówki. Kiedy całość stężeje wlać na to rozpuszczoną w wodzie galaretkę truskawkową. Ciasto dać do lodówki do czasu całkowitego stężenia.