halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Mleczne kosteczki do zupy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny dodatek do zup czystych.

Mleczne kosteczki do zupy

Składniki:

Mleczne kosteczki do zupy

 

  • mleko 1|2 szklanki
  • siekana natka pietruszki 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • siekany koperek 1 łyżka
  • siekany szczypiorek 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mleczne kosteczki do zupy
Jajko ubić mikserem ze szczyptą soli . Następnie dodać mleko, natkę pietruszki , koperek i szczypiorek.Razem zmiksować . Doprawić do smaku solą i pieprzem , wymieszać. Przełożyć do foremki lub kokilki i wstawić do rondla z gotującą się wodą. Gotować do chwili , gdy masa zgęstnieje . Ostudzić i pokroić w drobną kostkę.Podawać do czystych zup.

Tagi:

jajko jajka