Sposób przygotowania:
Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poroCebula:
![Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-kukurydziano-sojowe-z-cebula-i-olejem-poro-503289.jpg)
Cebulę pokroić w średnią kostkę.
Masa:
![Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-kukurydziano-sojowe-z-cebula-i-olejem-poro-503290.jpg)
W pierwszej misce połączyć jajko, olej i mleko, a w drugiej obie mąki, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i na końcu dodać cebulę.
Wypełnianie papilotek:
![Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-kukurydziano-sojowe-z-cebula-i-olejem-poro-503291.jpg)
Formę do muffinek wysłać papierowymi papilotkami (można użyć silikonowych foremek) i wypełnić ciastem do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:
![Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro Muffiny kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem poro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-kukurydziano-sojowe-z-cebula-i-olejem-poro-503292.jpg)
Muffiny należy piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez mniej więcej 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
SylaUla
gusia1000