Sposób przygotowania:
Chleb pszenno owsiany
Wodę wlać do miski, dodać do niej drożdże i wymieszać. Następnie wsypać cukier i mąki oraz wlać olej. Wyrobić ciasto, zakryć je ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
Potem kilka razy złożyć ciasto na 3 i uformować bochenek, który należy oprószyć mąką i zakryty ściereczką zostawić do podrośnięcia.
Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika a piekarnik nastawić na 200 stopni.
Po nagrzaniu się piekarnika delikatnie umieścić bochenek w naczyniu żaroodpornym, zakryć pokrywką i piec 30 minut.
Po 30 minutach zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 30 minut.
Upieczony chleb wystudzić na kratce.
Potem kilka razy złożyć ciasto na 3 i uformować bochenek, który należy oprószyć mąką i zakryty ściereczką zostawić do podrośnięcia.
Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika a piekarnik nastawić na 200 stopni.
Po nagrzaniu się piekarnika delikatnie umieścić bochenek w naczyniu żaroodpornym, zakryć pokrywką i piec 30 minut.
Po 30 minutach zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 30 minut.
Upieczony chleb wystudzić na kratce.