slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mleko migdałowo-owsiane (napój roślinny)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam po przepis na aromatyczne mleko roślinne. Jest to świetny zamiennik mleka krowiego. Polecam.

Mleko migdałowo-owsiane (napój roślinny)

Składniki:

Mleko migdałowo-owsiane (napój roślinny)

 

Sposób przygotowania:

Mleko migdałowo-owsiane (napój roślinny)
Migdały zalewamy szklanką gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie zlewamy wodę i zdejmujemy skórki z migdałów. Obrane migdały przekładamy do wysokiego pojemnika i dosypujemy do nich płatki owsiane. Zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie blendujemy. Przelewamy powstały napój na durszlak wyłożony gazą i odciskamy. Gotowy napój owsiano-migdałowy przelewamy do butelki i przechowujemy w lodówce. Gdy napój się rozwarstwi wystarczy nim wstrząsnąć.