bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

młoda kapusta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

taka młoda kapustka , to rewelacja.........

młoda kapusta

Składniki:

młoda kapusta

 

  • główka młodej kapusty białej
  • 10 dag boczku wędzonego
  • pęczek koperku
  • mała cebula
  • sól , pieprz
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 - 2 łyzki octu

Sposób przygotowania:

młoda kapusta
Kapustę poszatkować (nie zadrobno) i gotować z dodatkiem soli (ilość zależy od upodobań , ale raczej nie przesadzać bo można dosolić na końcu) . Jak kapusta będzie miękka dodać drobno pokrojoną cebulę , cukier , ocet i odrobinę pieprzu (ma być trochę wyczuwalny w smaku , a ocet dozować stopniowo próbując smak) .
Boczek pokroić w kostkę i przyrumienić na patelni , wrzucić do kapusty razem z tłuszczem . Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać dokładnie

Tagi:

kapusta