Sposób przygotowania:
Młoda kapusta duszona z warzywami
1. Marchewki, pietruszkę i cebule obieramy i myjemy, następnie cebule kroimy w kostkę, a marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, następnie kapustę drobno kroimy, płuczemy i odsączmy z wody.
3. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc cebulę, dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Następnie dodajemy kapustę, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
4. Następnie do miękkiej kapusty dodajemy posiekany koperek, koncentrat pomidorowy i przyprawę, dusimy jeszcze kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
2. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, następnie kapustę drobno kroimy, płuczemy i odsączmy z wody.
3. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc cebulę, dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę przesmażamy cały czas mieszając. Następnie dodajemy kapustę, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
4. Następnie do miękkiej kapusty dodajemy posiekany koperek, koncentrat pomidorowy i przyprawę, dusimy jeszcze kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem.