Sposób przygotowania:
Krokiety z młodą kapustą, pieczarkami i boczkiemNaleśniki
Mleko, wodę, olej oraz jajka mieszamy mikserem. Stopniowo dodajemy mąkę, a na końcu dodajemy sól. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki na patelni o śr ok 26 cm.
Farsz
Kapustę drobno siekamy, na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy posiekany czosnek. Rumienimy, dodajemy kapustę i dusimy na małym ogniu. Na osobnej patelni dusimy pokrojone w pół talarki pieczarki ze szczyptą soli. Na trzeciej patelni podsmażamy pokrojony w cienkie paseczki boczek- do całkowitego wytopienia się tłuszczu. Następnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą: odparowane pieczarki, kapustę oraz boczek wraz z wytopionym tłuszczem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krokiety
Gotowym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy na kształt krokieta. Panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku rozmieszanym z mlekiem oraz w bułce tartej. Smażymy na oleju, na małym ogniu.
pietroocha
rzelkazag
pietroocha jeśli zrobisz według przepisu to nie powinny wyjść inaczej :) Tylko ostry nóż weź, bo świeże są tak mięciutkie że ciężko się kroi :) i podeślij mi fotkę:)
Magdalena88
rzelkazag
Pewnie, że pycha!
Marika-
Holly
rzelkazag
I bez zdjęć byś sobie poradziła ;)
rzelkazag
Dziękuję!
karola25