Sposób przygotowania:
Młoda kapusta duszona z pomidorem i cebulą
1. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Pomidora myjemy, osuszamy, następnie sparzamy wrzątkiem i obieramy skórkę i kroimy na małe kawałki. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, a następnie kapustę drobno kroimy. Koperek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i chwilę przesmażamy lekko rumieniąc, następnie dodajemy pokrojonego pomidora, przesmażamy razem z cebulką przez kilka minut cały czas mieszając. Następnie dodajemy kapustę, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy koperek, przyprawę do kapusty, dusimy jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i chwilę przesmażamy lekko rumieniąc, następnie dodajemy pokrojonego pomidora, przesmażamy razem z cebulką przez kilka minut cały czas mieszając. Następnie dodajemy kapustę, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy koperek, przyprawę do kapusty, dusimy jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek
Babeczka35
My też bardzo lubimy. A przepis polecam, bo pyszna była:)
Babeczka35
Dziękuję:)
Babeczka35
Dziękuję:) Ja akurat podałam jako dodatek do drugiego dania, ale może być samodzielnym daniem:)