eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Agrest - najzdrowszy z owoców

Młoda kapusta Eli z musem agrestowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Młoda biała kapusta ugotowana i doprawiona solą,pieprzem i cukrem. Z dodatkiem przesmażonej cebuli i musu agrestowego.

Młoda kapusta Eli z musem agrestowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta Eli z musem agrestowym

 

  • 1 średnia młoda kapusta
  • 25 dkg agrestu
  • 2 cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta Eli z musem agrestowym
1.Kapustę umyć i poszatkować. Włożyć kapustę do garnka,posolić,zalać wodą,gotować do miękkości i odlać. 2.Cebule obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę. 3.Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. 4.Agrest obrać,umyć i włożyć do rondla. Do agrestu wlać odrobinę wody i gotować do miękkości. Miękki agrest zmiksować. 5.Do odlanej kapusty dodać mus agrestowy,zeszkloną cebulkę,sól,pieprz i cukier do smaku. Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego!
Młoda kapusta Eli z musem agrestowym
Kapustę umyć i poszatkować. Włożyć kapustę do garnka,posolić,zalać wodą,gotować do miękkości i odlać.
Młoda kapusta Eli z musem agrestowym
Agrest obrać,umyć i włożyć do rondla......
Młoda kapusta Eli z musem agrestowym
Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli.
Młoda kapusta Eli z musem agrestowym
Do agrestu wlać odrobinę wody i gotować do miękkości. Miękki agrest zmiksować.