iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Młoda kapusta z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Młoda kapusta z czerwoną cebulą i sosem winegret

Młoda kapusta z czerwoną cebulą

Składniki:

Młoda kapusta z czerwoną cebulą

 

  • 1/2 szt młoda kapusta,
  • sos winegret,
  • 2 szt czerwona cebula,
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z czerwoną cebulą
Kapustę młoda myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Cebulę czerwoną obieramy z łupiny kroimy drobno. Robimy sos winegret lub przygotowujemy sos z proszku mieszając go z wodą i oliwą. Koperek siekamy drobniutko dodajemy do surówki. Wszystkie składniki mieszamy z sobą. Chłodzimy w lodówce .Podajemy bardzo zimne do obiadku.

Tagi:

sosy kapusta