Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli z pijanymi rodzynkamiprzygotowanie kapusty
Zewnętrzne ciemno zielone liście odciąć,umyć,pokroić i włożyć do garnka.
Resztę kapusty pokroić i również włożyć do garnka. Do kapusty dodać sól,zalać wodą,ugotować i odcedzić.
przygotowanie rodzynek
Rodzynki wsypać do miseczki i zalać winem na pól godziny. Odlać wino a rodzynek.
przygotowanie orzechów
Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie cebuli cd
W głębokiej patelni roztopić smalec,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli.
przygotowanie kapusty cd
Do przesmażonej cebuli dodać ugotowaną kapustę.
przygotowanie kapusty cd
Do kapusty dodać rodzynki,orzechy,pieprz,cukier,ocet,wymieszać i jeszcze chwilę razem dusić.