Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z imbirem
Cebule kroimy w dość grubą kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w pasterki.
W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła i przesmażamy na niej cebule z marchewką.
Kapustę drobno szatkujemy, botwinkę (tylko liście i łodyżki ) kroimy na mniejsze kawałki – dodajemy do podduszonej cebuli i marchewki. Dodajemy 2 łyżkę masła i dusimy warzywa pod przykryciem około 20-30 minut.
Po tym czasie do kapusty dodajemy starte na grubych oczkach jabłko, starty imbir, musztardę i posiekany koperek – mieszamy i dusimy jeszcze około 15 minut.
Po tym czasie kapusta powinna być już miękka jeśli tak jest doprawiamy ją do smaku sola i pieprzem. Jeśli nie przykrywamy ją i dusimy kolejne 15-20 minut.
Gotową kapustę podajemy jako dodatek do pieczonego lub smażonego mięsa, lub jemy samą np. z grillowaną bagietką, smacznego ; )
W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła i przesmażamy na niej cebule z marchewką.
Kapustę drobno szatkujemy, botwinkę (tylko liście i łodyżki ) kroimy na mniejsze kawałki – dodajemy do podduszonej cebuli i marchewki. Dodajemy 2 łyżkę masła i dusimy warzywa pod przykryciem około 20-30 minut.
Po tym czasie do kapusty dodajemy starte na grubych oczkach jabłko, starty imbir, musztardę i posiekany koperek – mieszamy i dusimy jeszcze około 15 minut.
Po tym czasie kapusta powinna być już miękka jeśli tak jest doprawiamy ją do smaku sola i pieprzem. Jeśli nie przykrywamy ją i dusimy kolejne 15-20 minut.
Gotową kapustę podajemy jako dodatek do pieczonego lub smażonego mięsa, lub jemy samą np. z grillowaną bagietką, smacznego ; )
smokii
Igraszki Losu
połączenie może wydawać się dziwne, ale jest bardzo inetresujące i smaczne :)