Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, jabłka oraz jogurtu naturalnego.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią i jabłkiem

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią i jabłkiem
Kapustę pekińską myjemy, usuwamy wierzchnie liście i szatkujemy. Solimy i odstawiamy na kilka minut.

Marchewki i jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Mieszamy w misce wszystkie składniki. Dodajemy do nich jogurt naturalny, przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.

Podajemy surówkę jako dodatek do obiadu.