Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami
Kiełbasę przekroić na pół a następnie w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć aż lekko wytopi się tłuszcz. Obie cebule obrać, pokroić i wrzucić do kiełbasy, smażyć aż cebula się zeszkli.
Pieczarki umyć, pokroić w plastry, wrzucić na patelnię, smażyć razem aż pieczarki odparują. Przełożyć do garnka. Dodać poszatkowaną kapustę, oprószyć lekko solą (kiełbasa jest słona, więc soli niewiele), wlać 1/4 szklanki wody i przykryć pokrywką.
Dusić aż kapusta zmięknie. Doprawić pieprzem. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. 2/3 wsypać do garnka, wymieszać.
Kapustę nałożyć do miseczek, posypać porcje odłożoną natką i podawać z domowym chlebem.
Pieczarki umyć, pokroić w plastry, wrzucić na patelnię, smażyć razem aż pieczarki odparują. Przełożyć do garnka. Dodać poszatkowaną kapustę, oprószyć lekko solą (kiełbasa jest słona, więc soli niewiele), wlać 1/4 szklanki wody i przykryć pokrywką.
Dusić aż kapusta zmięknie. Doprawić pieprzem. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. 2/3 wsypać do garnka, wymieszać.
Kapustę nałożyć do miseczek, posypać porcje odłożoną natką i podawać z domowym chlebem.