Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
Kapustę szatkujemy i oprószamy vegetą. Dolewamy wodę, dodajemy smalec i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu.
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pokrojoną kiełbaskę smażymy na rozgrzanej patelni.
Pieczarki smażymy z 2 łyżkami i doprawiamy vegetą.
Do ugotowanej kapusty dodajemy kiełbasę , następnie pieczarki, mięso gotowane i przecier pomidorowy.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pokrojoną kiełbaskę smażymy na rozgrzanej patelni.
Pieczarki smażymy z 2 łyżkami i doprawiamy vegetą.
Do ugotowanej kapusty dodajemy kiełbasę , następnie pieczarki, mięso gotowane i przecier pomidorowy.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.