Sposób przygotowania:
Grzybowy kapuśniaczek Eliprzygotowanie kapusty
Kapustę opłukać i grubiej pokroić.
przygotowanie jarzyn
Marchewki i seler obrać,opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów
Podgrzybki oczyścić i pokroić.
przygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i przekroić na połówki.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek pokroić w kostkę.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy
Udko opłukać,włożyć do garnka,dodać ziele angielskie,liście laurowe,posolić,zalać wodą i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu obrać mięso ze skóry,kości i pokroić.
Na patelni roztopić 1 łyżkę masła,włożyć podgrzybki,połowę cebuli,oprószyć pieprzem i usmażyć. Grzyby przełożyć na miseczkę. Na patelni od grzybów rozpuścić resztę masła,dodać pieczarki,resztę cebuli,oprószyć pieprzem i usmażyć.
Do wywaru dodać kapustę,jarzynę i zagotować. Do gotującej się zupy dodać ziemniaki,grzyby i gotować do miękkości.
Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i zasmażyć. Gotową zasmażkę dodać do zupy i zagotować. Zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!