Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli z bobem,pieczarkami i kiełbasą
Kapustę poszatkować,włożyć do garnka,posolić,zalać wodą i ugotować na prawie miękko. Ugotowaną kapustę odcedzić.Bób umyć,zalać wrzącą osoloną wodą i gotować przez kilka minut aż będzie miękki. Ugotowany bób przelać zimną wodą,odsączyć i obrać ze skórek. Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju,dodać pieczarki,połowę cebuli,doprawić solą,pieprzem i smażyć aż odparuje sok. Przesmażone pieczarki z cebulą dodać do kapusty. Na patelni rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju,dodać kiełbasę,resztę cebuli,czosnek i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Kiełbasę dodać do kapusty z pieczarkami,wymieszać i jeszcze chwilę razem smażyć. Do kapusty dodać bób i jeszcze chwilę smażyć aż się przygrzeje. Kapustę można podawać z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!