Sposób przygotowania:
Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem
Kapustę umyć i pokroić dość grubo. Włożyć kapustę do garnka,zalać wodą,posolić ugotować al dente. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę. Cebule obrać z osłonek i pokroić w kosteczkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni obsmażyć kiełbasę i przełożyć do dużej brytfanki. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć pieprzem,solą i usmażyć. Gotowe pieczarki przełożyć do kiełbasy. Do kiełbasy i pieczarek dodać odcedzoną kapustę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Ugotowany makaron dodać do reszty składników i wymieszać. Całość doprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym,octem i smażyć razem około 5 minut. Co jakiś czas mieszać żeby się łazanki nie przypaliły. Smacznego!