Sposób przygotowania:
Młoda kapusta zasmażana z ziemniakami
Kapustę drobno kroimy i wrzucamy do dużego garnka, solimy i zalewamy wodą. Gotujmey do miękkości, po czym odcedzamy i zostawiamy do odsączenia. Oskrobane i umyte młode ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Na patelni smażymy cebulę do miękkości. Do garnka przekładamy odsączoną kapustę i dodajemy miękką cebulę, mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i całość energicznie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Koperek drobno siekamy i wrzucamy do garnka z kapustą. Ponownie całość mieszamy. Na koniec wrzucamy ostygnięte ziemniaki. Lekko mieszamy, żeby ziemniaki nie rozpadły się. Na tym etapie mamy już gotowe danie.
Młodą kapustę z również młodymi ziemniakami podajemy w wersji na gorąco.
Na patelni smażymy cebulę do miękkości. Do garnka przekładamy odsączoną kapustę i dodajemy miękką cebulę, mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i całość energicznie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Koperek drobno siekamy i wrzucamy do garnka z kapustą. Ponownie całość mieszamy. Na koniec wrzucamy ostygnięte ziemniaki. Lekko mieszamy, żeby ziemniaki nie rozpadły się. Na tym etapie mamy już gotowe danie.
Młodą kapustę z również młodymi ziemniakami podajemy w wersji na gorąco.