Sposób przygotowania:
Wątróbka na pomidorowo
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy przygotowany czosnek i cebulę, gdy zacznie się rumienić dodać przecier pomidorowy (koncentrat). Chwilę razem przesmażamy.
Podlewamy wodą i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Jeśli trzeba zagęszczamy sos mąką. Doprawiamy dość mocno do smaku.
Jabłko obieramy i kroimy w większą kostkę.Wątróbkę (można wymoczyć w mleku)oczyszczamy i kroimy. Obsmażamy na oleju i dodajemy przygotowane jabłka.
Smażymy małą chwilkę i przekładamy do sosu. Wszystko razem ogrzewamy ok 30 min.
Część jabłka można odłożyć i dodać na koniec duszenia.
Podlewamy wodą i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Jeśli trzeba zagęszczamy sos mąką. Doprawiamy dość mocno do smaku.
Jabłko obieramy i kroimy w większą kostkę.Wątróbkę (można wymoczyć w mleku)oczyszczamy i kroimy. Obsmażamy na oleju i dodajemy przygotowane jabłka.
Smażymy małą chwilkę i przekładamy do sosu. Wszystko razem ogrzewamy ok 30 min.
Część jabłka można odłożyć i dodać na koniec duszenia.