anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Młoda zasmażana kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta jest bardzo pyszna i szybko się ją przygotowuje pasuje do wielu rodzajów mięs. Polecam bardzo serdecznie.

Młoda zasmażana kapusta

Składniki:

Młoda zasmażana kapusta

 

Sposób przygotowania:

Młoda zasmażana kapusta
Kapustę oczyścić i pokroić dość drobno. Zalać wodą i obgotować około 5 minut odcedzić wlać szklankę wody i doprawić do smaku gotować na małym ogniu pod przykryciem około 10-15 minut.

Masło rozgrzać i uprażyć na niej cebulę pokrojoną w kostkę oraz mąkę zasmażkę zalać wrzątkiem. Wymieszać.

Dodać do kapusty i zagotować.

Tagi:

kapusta