mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kapusta młoda zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Robiła ją moja babcia, i była pyszna. Nauczyłam się ją robić od mojej mamy. Tradycje muszą być podtrzymywane. Kapustę jem w ilościach dużych, na obiad, po obiedzie, i na kolację.

Kapusta młoda zasmażana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta młoda zasmażana

 

  • 1 nieduża główka młodej kapusty
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • pieprz szczypta
  • 2 ziarenka ziele angielskie
  • 1 łyżka smalcu ze skwarkami ( można dodać olej)
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda zasmażana
Kapustę najpierw myję, potem kroję na kawałki ie za duże. Przekładam do garnka, dodaję cebulę którą kroję drobno, ziele angielskie, i smalec domowy ze skwarkami najlepszy Podsmażam na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec doprawiam solą, pieprzem, cukrem do smaku. Można dodać olej zamiast smalcu jak kto lubi.
Kapusta młoda zasmażana
kapusta młoda pokrojona przed gotowaniem

Tagi:

kapusta