WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1997]

Mocno czekoladowa jaglanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mocno czekoladowa jaglanka z czekoladą mleczną, kakao rozpuszczalnym i gorzkim kakao, ugotowana na mleku.

Mocno czekoladowa jaglanka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mocno czekoladowa jaglanka

 

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 i 3/4 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 g czekolady mlecznej w pastylkach
  • 1 łyżka kakao rozpuszczalnego
  • 1 łyżka kakao naturalnego

Sposób przygotowania:

Mocno czekoladowa jaglanka

ETAP 1:

Kaszę przepłukać zimną wodą, potem przelać wrzątkiem i znów przepłukać zimną wodą. Przełożyć do garnka. Wlać mleko. Wsypać cukier waniliowy. Zagotować.

Na małym ogniu gotować kaszę aż wchłonie całe mleko. Wyłączyć gaz. Wrzucić czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.

Wsypać kakao naturalne i rozpuszczalne i znów wymieszać. Przełożyć do miseczki. Podawać na gorąco.

Mocno czekoladowa jaglanka
Kakao naturalne i rozpuszczalne dodane do jaglanki
Mocno czekoladowa jaglanka
Czekolada w pastylkach dodana do ugotowanej kaszy
Mocno czekoladowa jaglanka
Kasza jaglana po ugotowaniu na mleku z cukrem
Mocno czekoladowa jaglanka
Kasza jaglana przepłukana wodą, wrzucona do rondla