Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowa jaglankaETAP 1:
Kaszę przepłukać zimną wodą, potem przelać wrzątkiem i znów przepłukać zimną wodą. Przełożyć do garnka. Wlać mleko. Wsypać cukier waniliowy. Zagotować.
Na małym ogniu gotować kaszę aż wchłonie całe mleko. Wyłączyć gaz. Wrzucić czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Wsypać kakao naturalne i rozpuszczalne i znów wymieszać. Przełożyć do miseczki. Podawać na gorąco.
![Mocno czekoladowa jaglanka Mocno czekoladowa jaglanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-czekoladowa-jaglanka-567329.jpg)
![Mocno czekoladowa jaglanka Mocno czekoladowa jaglanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-czekoladowa-jaglanka-567330.jpg)
![Mocno czekoladowa jaglanka Mocno czekoladowa jaglanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-czekoladowa-jaglanka-567331.jpg)
![Mocno czekoladowa jaglanka Mocno czekoladowa jaglanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mocno-czekoladowa-jaglanka-567332.jpg)