Sposób przygotowania:
Mocno kokosowe ciacho
Z podanych składników przygotowujemy biszkopt , można upiec z własnego , sprawdzonego przepisu.
Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy kolejno żółtka, na koniec przesiane mąki i proszek do pieczenia, pieczemy 30 minut w 170 st C(blaszka 24x36)
Wystudzony tniemy na dwa blaty , każdy nasączamy herbatą z cytryną .
Przygotowujemy masę .
Rozpuszczamy galaretki w pół litra gorącej wody , odstawiamy do wystudzenia. Wiórki kokosowe przesypujemy do miski i zalewamy kefirem , odstawiamy na 1 -2 godziny. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem , do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę i nadal miksujemy. Pod koniec dodajemy namoczone wiórki kokosowe i mieszamy całość.
2/3 masy wykładamy na pierwszy blat biszkopta, rozsmarowujemy i nakrywamy drugi blatem, lekko dociskamy , smarujemy resztą masy i posypujemy obficie kokosem.
Odstawiamy ciasto, najlepiej do lodówki do całkowitego stężenia.
Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy kolejno żółtka, na koniec przesiane mąki i proszek do pieczenia, pieczemy 30 minut w 170 st C(blaszka 24x36)
Wystudzony tniemy na dwa blaty , każdy nasączamy herbatą z cytryną .
Przygotowujemy masę .
Rozpuszczamy galaretki w pół litra gorącej wody , odstawiamy do wystudzenia. Wiórki kokosowe przesypujemy do miski i zalewamy kefirem , odstawiamy na 1 -2 godziny. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem , do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę i nadal miksujemy. Pod koniec dodajemy namoczone wiórki kokosowe i mieszamy całość.
2/3 masy wykładamy na pierwszy blat biszkopta, rozsmarowujemy i nakrywamy drugi blatem, lekko dociskamy , smarujemy resztą masy i posypujemy obficie kokosem.
Odstawiamy ciasto, najlepiej do lodówki do całkowitego stężenia.