Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Kokosowa tęcza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
  • KALORIE: 269
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kokosowe ciacho z posmakiem wiśni.

Kokosowa tęcza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowa tęcza

 

 

 

 

  • Pianka.
  • 3 białka
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyźeczka źelatyny
  • 200 ml wrzątku

 

 

  • Dodatkowo

 

 

 

 

 

 

 

  • 1 galaretka wiśniowa
  • Ananas z puszki krojony

Sposób przygotowania:

Kokosowa tęcza
Biszkopt. Miksujemy białka na sztywno.DOdajemy po jednym źółtku i cukier.Wsypujemy powoli mąki z proszkiem do pieczenia i kakaociasto przelewamy do blaszki 32x26cm Pieczemy 25 minut w temp 180 stopni. Masa. Połowę mleka gotujemy z cukrem i wiórkami. Wlewamy resztę mleka rozmiszanego z mąkami i źółtkami. Gotujemy gęsty budyń.Miksujemy z margaryną. Przelewamy na biszkopt.Posypujemy pokrojonym ananasem. Pianka. Białka ubijamy na sztywno, łączymy z rozpuszczoną galaretką wymieszaną z źelatyną. Tęźejącą przelewamy na mase kokosową. Następnie zalewamy rozpuszczoną w 400 ml wrzątku galaretką. Chłodzimy.
Kokosowa tęcza
Etap 1
Kokosowa tęcza
pierwszym etapem jest upieczenie biszkoptu
Kokosowa tęcza
gotujemy gęsty budyń z wiórkami i miksujemy z margaryną
Kokosowa tęcza
mase kokosową posypujemy pokrojonym ananasem.