renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Modra kapusta z mandarynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka moja wariacja na temat kapusty.

Modra kapusta z mandarynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Modra kapusta z mandarynkami

 

Sposób przygotowania:

Modra kapusta z mandarynkami
Wszystkie warzywa trzeba oczywiście umyć. Kapustę poszatkować i wrzucić na gotującą się wodę z octem i łyżeczką soli. Pogotować 5 minut i odcedzić, pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie obrać jabłko i marchew i zetrzeć na grubych oczkach. Pora pokroić w dowolny sposób. Do zimnej kapusty dodać pora, marchew i jabłko, wymieszać, na koniec dodać obrane i pokrojone mandarynki, doprawić solą i oliwą z oliwek, wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Modra kapusta z mandarynkami
Poszatkowaną kapustę pogotować w wodzie z solą i octem.
Modra kapusta z mandarynkami
Do przestudzonej kapusty dodać pokrojonego pora.
Modra kapusta z mandarynkami
Następnie starte na tarce jabłko i marchew.
Modra kapusta z mandarynkami
A na koniec mandarynki i wymieszać doprawić.