aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Mój czekodżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Idealny na jesienną chandrę :)

Mój czekodżem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mój czekodżem

 

Sposób przygotowania:

Mój czekodżem
Śliwki dokładnie umyj i wypestkuj. Następnie przełóż do płaskiego rondla, zasyp cukrem i pozostaw na kilka godzin ( a najlepiej całą noc) aż owoce puszczą sok. Gotowe śliwki smaż na wolnym ogniu przez ok 1 godz. Po tym czasie dokładnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj kakao i smaż jeszcze chwilę aż powstanie gęsty krem. Gorącą masę natychmiast przełóż do wyparzonych i suchych słoików. Pasteryzuj przez ok 5 min.
Mój czekodżem

Tagi:

śliwki