kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Mój paprykarz tuńczykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój rodzinny paprykarz, pycha

Mój paprykarz tuńczykowy

Składniki:

Mój paprykarz tuńczykowy

 

Sposób przygotowania:

Mój paprykarz tuńczykowy
Tuńczyka wyciągamy z puszki i delikatnie rozgniatamy na konsystencję pasty, dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulkę, czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z rybą, paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę dodajemy do paprykarza, Fasolę odsączoną z zalewy miksujemy razem z koncentratem i oliwą, uzyskaną masę dodajemy do reszty składników. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na postać miękką, po odcedzeniu i wystygnięciu mieszamy z paprykarzem. Całość dokładnie mieszamy z ryżem i dodajemy sól,pieprz, i dużo papryki słodkiej.

Tagi:

papryka