Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowo-buraczana z serem greckim
Ugotowane w skórkach buraki obrać, póki są jeszcze gorące, pokroić w plasterki i zanurzyć w cieplej marynacie jabłkowej. Pozostawić do ostygnięcia i dokładnie odcedzić.
Brokuła podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki octu jabłkowego.
Odcedzić póki jest al dente i ostudzić.
Ser solankowy pokroić w kostkę. Odcedzić marynowane pieczarki i kukurydzę konserwową.
Na każdym talerzu ułożyć listki rukoli, zamarynowane plastry buraka, na nich różyczki brokuła, pieczarki i kostki sera. Posypać kukurydzą i przyprawami. Skropić oliwą lub winegretem.
Brokuła podzielić na różyczki i lekko obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki octu jabłkowego.
Odcedzić póki jest al dente i ostudzić.
Ser solankowy pokroić w kostkę. Odcedzić marynowane pieczarki i kukurydzę konserwową.
Na każdym talerzu ułożyć listki rukoli, zamarynowane plastry buraka, na nich różyczki brokuła, pieczarki i kostki sera. Posypać kukurydzą i przyprawami. Skropić oliwą lub winegretem.