Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie salsa
Śledzie należy wymoczyć w mleku/wodzie, a następnie pokroić na niewielkie kawałki.
Obraną cebulę pokroić w piórka, a marchewkę oraz obie papryki w słupki.
Marchew podsmażyć około 3 minuty na odrobinie oleju i wymieszać z cebulą oraz papryką.
Wszystko razem smażyć dodatkowe 3 minuty.
Po tym czasie dodać listek laurowy, ziele angielskie, wodę, koncentrat pomidorowy, ketchup i miód.
Całość po rozmieszaniu poddusić 8-10 minut.
Na końcu do sosu dodać ocet oraz sól z pieprzem, ewentualnie cukier - do smaku.
Sos ostudzić, połączyć ze śledziami i schłodzić w lodówce przez dobę.
Obraną cebulę pokroić w piórka, a marchewkę oraz obie papryki w słupki.
Marchew podsmażyć około 3 minuty na odrobinie oleju i wymieszać z cebulą oraz papryką.
Wszystko razem smażyć dodatkowe 3 minuty.
Po tym czasie dodać listek laurowy, ziele angielskie, wodę, koncentrat pomidorowy, ketchup i miód.
Całość po rozmieszaniu poddusić 8-10 minut.
Na końcu do sosu dodać ocet oraz sól z pieprzem, ewentualnie cukier - do smaku.
Sos ostudzić, połączyć ze śledziami i schłodzić w lodówce przez dobę.
danielek
Di bloguje
danielek napisał(a):
jagoda59