darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Mój ulubiony bób z koperkiem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moim zdaniem najlepszy sposób na bób

Mój ulubiony bób z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mój ulubiony bób z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Mój ulubiony bób z koperkiem
Bób dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do dużego garnka i zalewamy dość sporą ilością wody. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy łyżkę soli oraz masło. Mieszamy i gotujemy około 15 minut (należy sprawdzać co jakiś czas, żeby się nie rozgotował). Koperek opłukujemy i siekamy. Kiedy bób będzie miękki, odlewamy wodę, wrzucamy posiekany koperek i przykrywamy pokrywką. Potrząsamy mocno, aby koper dobrze rozprowadził się w bobie. Smaczny zarówno na gorąco, jak i zimno.
Mój ulubiony bób z koperkiem
Umyty i opłuczony bób wrzucamy do dużego garnka
Mój ulubiony bób z koperkiem
dO wrzącej wody dodajemy odrobinę masełka
Mój ulubiony bób z koperkiem
Siekamy świeży, pachnący koperek i dodajemy
Mój ulubiony bób z koperkiem
Koper dodajemy na koniec i mieszamy z bobem

Tagi:

bób