agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Moja drożdżówka wg Agnieszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Drożdżowce puszyste z serem pyszne i delikatne w smaku

Moja drożdżówka wg Agnieszki

Składniki:

Moja drożdżówka wg Agnieszki

 

Sposób przygotowania:

Moja drożdżówka wg Agnieszki
Rozgrzać piekarnik, przygotować niezbędne składniki ciasta. Mąkę przesiać na drobnym sicie, dodać drożdże suszone, podgrzać mleko i dodać ciepłe mleko, wbić jajka sparzone wcześniej, dodać cukier puder, dodać szczyptę soli, olej, masło wymieszać składniki i odstawić w ciepłe miejsce w celu wyrośnięcia, przykryć ciasto ściereczką lnianą, gdy ciasto podwoi swoją objętość, wówczas należy wyrobić ciasto,. Ciasto powinno mieć gładką, delikatną i jednolitą konsystencję. Ciasto podzielić na trzy równe części i delikatnie je rozwałkować. Serek waniliowy lub serek mascarpone nałożyć na rozwałkowane ciasta, należy sklejać dokładnie boki ciasta i wyłożyć ciasta do blaszek- keksówek natłuszczonych masłem. Na wierzch wykonać kruszonkę. Piec w temperaturze około 200 stopni C i piec około 40 minut.Wyjąć i ostudzić ciasto.