Sposób przygotowania:
Moja drożdżówka wg Agnieszki
Rozgrzać piekarnik, przygotować niezbędne składniki ciasta. Mąkę przesiać na drobnym sicie, dodać drożdże suszone, podgrzać mleko i dodać ciepłe mleko, wbić jajka sparzone wcześniej, dodać cukier puder, dodać szczyptę soli, olej, masło wymieszać składniki i odstawić w ciepłe miejsce w celu wyrośnięcia, przykryć ciasto ściereczką lnianą, gdy ciasto podwoi swoją objętość, wówczas należy wyrobić ciasto,. Ciasto powinno mieć gładką, delikatną i jednolitą konsystencję. Ciasto podzielić na trzy równe części i delikatnie je rozwałkować. Serek waniliowy lub serek mascarpone nałożyć na rozwałkowane ciasta, należy sklejać dokładnie boki ciasta i wyłożyć ciasta do blaszek- keksówek natłuszczonych masłem. Na wierzch wykonać kruszonkę. Piec w temperaturze około 200 stopni C i piec około 40 minut.Wyjąć i ostudzić ciasto.