Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Ciasto na pizzę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To ciasto na pizzę zawsze się udaje i często sięgam po ten przepis. Porcja tego ciasta wystarcza na dużą blachę od piekarnika.

Ciasto na pizzę

Składniki:

Ciasto na pizzę

 

Sposób przygotowania:

Ciasto na pizzę
Do dużej miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier, wymieszać aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać lekko ciepłe mleko, jajko, mieszać łyżką do momentu aż jajko dobrze się roztrzepie.

Następnie dodajemy oliwę z oliwek, sól oraz przesianą mąkę. Wyrabiamy dokładnie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 min.