Sposób przygotowania:
Moja ogórkowa z 3 rodzajów ogórków
Rosół zagotować.Włoszczyznę pokroić ją w kostkę i dodać do rosołu. Ogórka zielonego obrać i także zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ogórki kiszone i konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzany olej wrzucić na niego wszystkie starte ogórki i smażyć je około 5-7 minut.Wyłączyć ogień, dodać posiekany koperek, zamieszać 2 razy i dołożyć wszystko do zupy.Wlać wodę z kiszonych ogórków(można opuścić ten krok). Ponownie zagotować. W osobnym naczyniu zahartować śmietanę chochlą zupy. wymieszać dokładnie.Mieszaninę wlać do zupy, zamieszać i zdjąć garnek z ognia. Ugotować ryż: wodę ( 2 szklanki wody na szklankę ryżu)zagotować z łyżka soli. Dodać ryż, ponownie zagotować. Gotować przez około 2 minuty co chwile mieszając, zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić na 15-20 minut aż ryż zmięknie, co jakiś czas mieszając. Gotowy ryż zalać gorącą zupą. Smacznego!