Sposób przygotowania:
Moja ryba po grecku na ostro.
Filety pokroić na mniejsze kawałki,doprawić solą,otoczyć w mące i usmażyć na oleju.Na grubych oczkach zetrzeć marchew,pietruszkę,seler;por i cebulę pokroić w półtalarki,wszystko wrzucić do garnka i zalać wodą tylko żeby przykryć warzywa,doprawić solą,pieprzem i chilli do smaku, według uznania(moja wersja jest pikantna),dołożyć ziele angielskie,listki laurowe i vegetę,dusić na małym ogniu,pod przykryciem ok.20min.dodać koncentrat pomidorowy i zagotować,jeżeli sosu jest za mało można dolać przegotowanej,gorącej wody przed końcem duszenia.W szerokim naczyniu układać warstwami rybę i warzywa do wyczerpania składników.Na końcu wszystko polać pozostałym w garnku sosem.To danie doskonale smakuje na gorąco jak i na zimno.SMACZNEGO!!!