Sposób przygotowania:
moje domowe pyzy śląskie
Ziemniaki ( najlepiej z poprzedniego dnia) ugotowane wrzucamy do miski.Wbijamy kolejno 4 jajka, solimy i mieszamy. Następnie wrzucamy 1 szklankę mąki babuni i znów całość bardzo dokładnie mieszamy.Kroimy pasztetkę w prążki. Na dłoń nakładamy troszkę ziemniaków i formujemy pulpety.Jednym palcem nagniatamy na środek i wkładamy kawałek pasztetki.Znów formujemy pulpetki.Na wrzącą wodę wrzucamy pyzy i wyjmujemy aż wypłyną na wierzch.Pyzy podajemy ze skwarkami smażonymi,
ania666
misia14
jaka wielkość tych ziemniaków ma być???
czy te ziemniaki mają być w całości czy może rozdrobnione...
smakosz 1988
mąka ziemniaczana..
ziemniaki gotujemy, tłuczemy tłuczkiem ( możemy przemielić przez maszynkę)
smakosz 1988
evita0007
Bernadetta
Zgadzam się z Evitką ! Smakosz1988 trzymaj tak dalej, bo widać, że wkładasz w gotowanie coraz więcej serca :)
evita0007
Dokładnie tak.Powiedz smakoszku czy nie czujesz teraz satysfakcji że robisz ,starasz sie i dajesz coś sama od siebie ?
smakosz 1988
oczywiście że czuję satysfakcję..a jak jeszcze ktoś pałaszuje z uśmiechem na twarzy to aż miło się robi na serduchu.Dziękuję wam:-)
zewa
smakosz 1988
Nie , zapewniam że nie robi się płynna.