moje domowe pyzy śląskie

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne danie które zajmuje mało czasu a jest rewelacyjne

moje domowe pyzy śląskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

moje domowe pyzy śląskie

 

 

Sposób przygotowania:

moje domowe pyzy śląskie
Ziemniaki ( najlepiej z poprzedniego dnia) ugotowane wrzucamy do miski.Wbijamy kolejno 4 jajka, solimy i mieszamy. Następnie wrzucamy 1 szklankę mąki babuni i znów całość bardzo dokładnie mieszamy.Kroimy pasztetkę w prążki. Na dłoń nakładamy troszkę ziemniaków i formujemy pulpety.Jednym palcem nagniatamy na środek i wkładamy kawałek pasztetki.Znów formujemy pulpetki.Na wrzącą wodę wrzucamy pyzy i wyjmujemy aż wypłyną na wierzch.Pyzy podajemy ze skwarkami smażonymi,
moje domowe pyzy śląskie
do miski z ziemniakami wrzucamy cztery jajka
moje domowe pyzy śląskie
dodajemy do ziemniaków z jajkami mąkę i mieszamy
moje domowe pyzy śląskie
ziemniaka maczamy w mące, nakładamy pasztetkę i formujemy
moje domowe pyzy śląskie
gdy pyzy unoszą się w górze garnka znak że są gotowe..

Tagi:

jajko jajka