mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje herbatniki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne domowe herbatniki do herbaty i nie tylko.

Moje herbatniki

Składniki:

Moje herbatniki

 

Sposób przygotowania:

Moje herbatniki
Na początku w misce utrzeć miękkie masło, cukier i jajka. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i w razie potrzeby,gdyby ciasto było zbyt gęste trochę wody. Ze składników wyrobić gładkie ciasto.Następnie rozwałkować je na grubość 0,5 cm i kieliszkiem od wina lub literatką wycinać okrągłe ciasteczka herbatniki. W każdym herbatniku porobić widelcem regularne wgłębienia.
Herbatniki poukładać na wysmarowanej margaryną blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka