paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje krewetki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

najlepiej podawać z sosem czosnkowym

moje krewetki w cieście

Składniki:

moje krewetki w cieście

 

Sposób przygotowania:

moje krewetki w cieście
Krewetki rozmrażamy, gdy są świeże pozbawiamy głowy i pancerza. Mąki łączymy dodajmy do nich całe jajko, 2 łyżki oleju i szczyptę proszku do pieczenia, soli. Powstałe ciasto powinno mieć konsystencje ciasta na naleśniki. W tym celu uzupełniamy je odpowiednią ilością wody mineralnej. Przygotowane krewetki zamaczamy w cieście trzymając za ogonek. Smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.